Urgente si Programari: 0726.18.12.75

Micul meu, mare secret : 20 de minute

Micul meu, mare secret : 20 de minute

Dimineata si seara imi rezerv 20 de minute pentru dinti. Zilnic, constiincios, cu satisfactie si bucurie.

Am ajuns astfel, la varsta la care multi si-au pierdut dintii, sa am dintii proprii, cu putine lipsuri, lucrari sau obturatii.

Ma bucur sa incep ziua cu dintii curati si gura mirosind a proaspat.

Folosesc  pasta aplicata pe o periuta mica si aspra. Praful de dinti, si in absenta lui, bicarbonatul de potasiu, sau chiar sarea fina de bucatarie . Ma perii constiincios, potrivit regulilor, pe grupe de dinti, cu miscari in lungul dintilor. Miscarile sunt rare, constiente, facute cu usoara presiune.

Important este ca nu ma grabesc, nu este ceva formal, o obligatie, ceva de bifat acolo. Dupa atatia ani am capatat un fel de automatism, ma opresc cam dupa zece minute. Controlul CTC  il face, in principal,limba, care verifica curatenia si netezimea dintilor.

Daca am conditii, ma spal si dupa masa de pranz. Daca nu, macar o lama de guma, mestecata suficient, dar cu discretie si fara ostentatie  americaneasca.

dovlecel

Seara insa, stau constiincios la discutie cu dintii mei. Ii spal, ii perii, ii laud si le urez o noapte buna si linistita.

Pe langa altele, ingrijirea atenta a gurii, imi asigura tonus si buna dispozitie, pe timpul zilei  si un somn bun si odihnitor, pe timpul noptii.