Urgente si Programari: 0726.18.12.75

Obezitatea poate fi cauza afectiunilor gingivale

Obezitatea poate fi cauza afectiunilor gingivale

Obezitatea a reprezentat dintotdeauna un mare risc al sănătății și, mai ales, al problemelor pe care această boală le-ar putea produce oamenilor.

Obezitatea poate fi cauza afecțiunilor gingivale

Obezitatea poate fi cauza afecțiunilor gingivale.

Obezitatea este un factor de risc pentru dezvoltarea a două tipuri de diabet, boli de inimă, dar și anumite forme de cancer. Mai nou, după studii îndelungate, General Dentistry, jurnalul clinic al Academiei de Stomatologie Generală (AGD), a spus că această boală poate fi un factor de risc și poate produce afecțiuni ale gingiilor.

“Suntem conștienți de faptul că excesul de greutate poate afecta mai multe aspecte ale sănătății unei persoane. Însă mai nou, cercetătorii au descoperit că există o legătură între obezitate și bolile gingivale. Organismul persoanelor obeze produce o substanță numită „cytokines” , care sunt proteine cu proprietăți inflamatorii. Aceste CITOKINE pot leza în mod direct țesutul gingival și pot reduce fluxul de sânge al acestuia, oferind condiții optime instalării unor boli extrem de periculoase în cavitatea bucală”.

Aproape jumătate din populația României, cu vârsta de peste 30 de ani, este afectată de boli ale gingiilor – infecții cronice inflamatorii care atacă structurile de susținere ale dinților. De asemenea, afecțiunile gingivale produc propriul set de „citokine”, care cresc în continuare nivelul proteinelor inflamatorii în sângele din organism, ceea ce duce la o reacție în lanț ale altor boli inflamatorii în întreg organismul.

Ceea ce trebuie să rețineți este că cel puțin de două ori pe an trebuie să îi faceți o vizită dentistului, pentru ca acesta să poată evalua riscurile care dezvoltă boli ale gingiilor și care sunt strategiile de prevenire ale acestei boli.

–––

Oral Dent Bucuresti

Oral-Dent, clinica ta de stomatologie, îţi pune la dispoziţie o gamă completă de servicii, prin intermediul medicului dentist Robert Sandu şi al medicului dentist Elena Culiţă. Ne găseşti în Bucuresti, sector 2, Str. Aurel Vlaicu nr. 158.

Vezi lista completă de servicii de stomatologie Oral-Dent.

Ne găseşti şi la Facebook.com/Clinica.Stomatologica.Oral.Dent