Urgente si Programari: 0726.18.12.75

Ortodontia, calea spre un zambet perfect

Ortodontia, calea spre un zambet perfect

Te-ai saturat sa zambesti stramb? Si asta pentru ca unul sau mai multi dintre dintii tai nu sunt aliniati asa cum ti-ai dorit si de fiecare data cand, teoretic, ar trebui sa iti manifesti bucuria, tu de fapt incerci sa ascunzi imperfectiunea unui dintre crescut stramb? Te intristezi de fiecare data cand vine vorba despre zambet, pentru ca devii constient ca zambetul tau nu este cel perfect, asa cum il descoperi in toate revistele sau pozele in care oamenii zambesc cu sau fara motiv?

Pentru asta ai o solutie pe cat de simpla pe atat de putin dureroasa. Ortodontia. Este o ramura a medicinei dentare dezvoltata puternic în ultimii ani, mai ales in societatea contemporana unde daca nu ai cont pe Facebook, nu existi, iar daca ai, trebuie musai sa postezi fotografii cat mai reusite pentru a aduna… zambete. Acum, pentru ca industria s-a dezvoltat in aceasta zona foarte puternic, exista o multime de tipuri de aparate dentare care pot sa faca din zambetul tau ceea ce iti doresti, iar asta a dus la scaderea dramatica a preturilor, aici referindu-ne atat la manopera aplicarii unui apatrat dentar, cat si la aparatul in sine.

Mai mult decat atat, nu mai e necesar ca aparatul dentar pe care il porti sa straluceasca si sa fie vizibil din momentul in care ai spus primul cuvant. Acum gama de aparate dentare este atat de variata incat poti opa pentru aparate putin vizibile (transparente) sau chiar invizibile (se monteaza pe spatele dintilor).

Scopul principal al ortodontiei este de a imbunatati aspectul si functionarea dintilor nealiniati sau strambi.

Cateodata problemele care afecteaza dezvoltarea normala a dintilor se regasesc la toti membrii familiei. Acest fapt sugereaza ca exista o serie de gene mostenite de la parinti, responsabile pentru modul in care se dezvolta dintii si maxilarele.

Apart dentar

Ortodontia, calea catre un zambet perfect

De multe ori problemele de pozitie a dintilor apar fara un motiv evident. Dar exista si cazuri in care anomaliile de pozitie ale dintilor apar in urma unui accident sau ca rezultat al unor actiuni vicioase precum suptul degetului.

La copii, dintii nealiniati corespunzator nu reprezinta o problema imediata de sanatate, insa acest gen de anomalii pot afecta dezvoltarea ulterioara a dintilor si oaselor fetei. In cazuri severe o astfel de dezvoltare necorespunzatoare poate afecta grav aspectul fetei copilului pe masura ce acesta creste in varsta.

Cele mai frecvente motive pentru a apela la tratamentul ortodontic sunt:

  • Protruzia incisivilor superiori (iesiti in afara). – Unul din cel mai des intalnite motive, mai ales ca in acest caz dintii sunt mai vulnerabili incazul unor cazaturi sau sporturi de contact.
  • Inghesuirea dintilor. – De multe ori persoanele cu maxilare inguste nu au suficient spatiu ca dintii sa se poata dezvolta corespunzator.
  • Malpozitii dentare ( dinti crescuti in pozitii gresite). – Dinti definitivi crescuti in alta pozitie decat cea normala, rotati sau chiar lipsa.
  • Dinti asimetrici – La multe persoane spatiul dintre incisivii superiori si cei inferiori nu se aliniaza pe verticala, dand fetei acestor persoane un aspect asimetric
  • Muscatura adanca – Dintii superiori ii acopera pe cei inferiori intr-o proportie prea mare
  • Muscatura inversa – Dintii superiori musca in interiorul celor inferiori
  • Muscatura deschisa – Dintii superiori nu ating dintii inferiori atunci cand gura este inchisa. Acesta apare cand copilul si-a supt degetul un timp prea indelungat

Majoritatea problemelor ortodontice se pot trata cu ajutorul aparatelor dentare fixe sau mobile. Doar in cazuri rare sunt necesare interventii chirurgicare sau manopere invazive.

Pentru informatii suplimentare si programari la Clinica Oral Dent, vizitati sectiunile Contact si Program Cabinet si Servicii si Tarife.

–––

Oral Dent Bucuresti

Oral-Dent, clinica ta de stomatologie, îţi pune la dispoziţie o gamă completă de servicii, prin intermediul medicului dentist Robert Sandu şi al medicului dentist Elena Culiţă. Ne găseşti în București, sector 2, Str. Aurel Vlaicu nr. 158.

Vezi lista completă de servicii de stomatologie Oral-Dent.

Ne găseşti şi la Facebook.com/Clinica.Stomatologica.Oral.Dent