Urgente si Programari: 0726.18.12.75

Piercing, modă sau pericol?

Piercing, modă sau pericol?

Moda nu stă niciodată. Se schimbă de la an la an, dar probabil unul dintre cele mai nocive trend-uri care au existat vreodată sunt piercing-urile.

Devenite tot mai populare în ultimii ani, cele mai comune piercing-uri sunt  cele aplicate pe buză, în limbă sau pe obraz.

Chiar dacă mulți oameni poartă acest accesoriu, ei nu sunt conștienți de problemele dentare ce pot apărea în timp. Cea mai comună problemă dentară cauzată de piercing-ul oral sunt dinții fracturați și infecțiile.

piercing

Dinții pot fi ciobiți și sparți de bijuteriile din gură, în timpul mesei și chiar pe durata somnului. În cazul în care un dinte este fracturat, acesta poate fi reparat cu o plombă, însă dacă fractura este una adâncă, este nevoie de proceduri mult mai complicate pentru ca dintele să fie salvat, sau chiar mai rău, acesta trebuie extras dacă problema cauzată de bijuteria dentară (piercing) este majoră.

Un studiu recent relevă faptul că infecțiile orale au legatură și cu alte infecții din corpul uman. De exemplu, când limba este străpunsă pentru efectuarea piercing-ului oral, bacteria de pe limbă poate ajunge în sânge și apoi la inimă, existând șansele unei tragedii.

Sfatul meu este să consultați un medic dentist înainte să luați decizia de a vă schimba look-ul cu un piercing în limbă. Igiena are și ea un rol extrem de important în acest caz, iar medicul care vă consultă este singurul care vă poate spune dacă practicați o igienă orală bună pentru a putea purta un astfel de accesoriu. În același timp, recomand îndepărtarea piercing-ului pe durata meselor și în timpul somnului.

Mai jos, puteți urmări o listă cu probleme care pot fi cauzate de piercing:

  • Infecție
  • Dinți fracturați sau ciobiți
  • Inflamații
  • Dureri
  • Cicatrici
  • Pierderea dinților
  • Gingii inflamate
  • Pierderea gustului

 

———

Oral Dent Bucuresti

Oral-Dent, clinica ta de stomatologie, îţi pune la dispoziţie o gamă completă de servicii, prin intermediul medicului dentist Robert Sandu şi al medicului dentist Elena Culiţă. Ne găseşti în București, sector 2, Str. Aurel Vlaicu nr. 158.

Vezi lista completă de servicii de stomatologie Oral-Dent.

Ne găseşti şi la Facebook.com/Clinica.Stomatologica.Oral.Dent