Urgente si Programari: 0726.18.12.75

Probleme de sănătate orală la copii

Probleme de sănătate orală la copii

copii dentist

Sănătatea orală a copiilor poate fi afectată de o serie de probleme printre care se numără și cariile, suptul degetelor și pierderea dinților de lapte. Dinții de lapte țin locul celor permanenți și este important ca ei să fie păstrați în stare bună până ce vor cădea, de la sine. De asemenea, suptul degetelor este un gest perfect normal până la vârsta de 5 ani. După această vârstă suptul degetelor poate afecta buna dezvoltare a dinților.

Principala problemă, însă, o reprezintă cariile. Acestea apar atunci când dinții copilului intră frecvent în contact cu zaharuri provenite din lapte praf, sucuri, chiar și naturale sau de fructe, și in principal, orice băuturi dulci. Netratate, cariile pot cauza dureri sau chiar dificultăți în a mesteca hrana solidă și mai mult decât atât, cariile pot provoca infecții și pot apărea complicații.

Pentru a preveni apariția cariilor este recomandat ca în timpul zilei biberonul să fie umplut cu apă, în loc de lapte sau orice alte băuturi dulci. De asemenea, pentru confortul bebelușului sau pentru a-l calma, se poate folosi cu încredere suzeta. Probabil că vor fi cazuri în care copilul n-o va accepta, insă, sub nicio formă aceasta nu se va înmuia în zahăr, miere sau orice altceva ce conține zahăr. Mai mult, puteți utiliza o lavetă specială pentru a șterge dinții și gingiile bebelușului după fiecare masă, pentru a preveni formarea oricărui fel de placă bacteriană. Alt lucru pe care îl puteți face este să vă întrebați medicul stomatolog despre nevoia copilului de fluor, asta pentru că fluorul are un rol foarte important în faza de creștere a dinților. Acesta se poate găsi în apă, la câteva alimente ca pește sau ceai, dar și în produsele pentru igienă orală: pastă de dinți și apă de gură.
———

Oral Dent Bucuresti

Oral-Dent, clinica ta de stomatologie, îţi pune la dispoziţie o gamă completă de servicii, prin intermediul medicului dentist Robert Sandu şi al medicului dentist Elena Sandu (Culiţă). Ne găseşti în București, sector 2, Str. Aurel Vlaicu nr. 158.

Vezi lista completă de servicii de stomatologie Oral-Dent.

Ne găseşti şi la Facebook.com/Clinica.Stomatologica.Oral.Dent