Urgente si Programari: 0726.18.12.75

Scapă de frica de dentist prin inhalosedare

Oral Dent - Inhalosedare

Scapă de frica de dentist prin inhalosedare

Se știe că una dintre cele mai mari frici pe care le trăim în decursul vieții este teama că ne va durea când mergem la dentist. Mai mult, sunt o mulțime de persoane care ajung pe scaunul dentistului abia când este foarte târziu, numai pentru că le este frică de ceea ce urmează să se întâmple în timpul tratamentului. Inclusiv sunetele produse de aparatele stomatologice sunt capabile să inducă o stare de anxietate care ne ține departe de medicul, care nu doar tratează, ci chiar poate preveni viitoarele complicații, dacă ne-am mobiliza să mergem regulat la stomatolog.

Vestea bună este că din acest an cabinetele stomatologice pot folosi o nouă metodă de calmare a pacienților: inhalosedarea. Această metodă a fost folosită până de curând doar de medicii anesteziști, însă din acest an acestă metodă poate fi folosită și de medici stomatologi. Medicul Sandu Robert, specializat în inhalosedare ne explică ce înseamnă pentru pacient această procedură:

Inhalosedarea este o metodă folosită în SUA de foarte mult timp în cabinetele de medicină dentară pentru calmarea pacientului și pentru înlăturarea stărilor de frică sau panică pe care unii dintre pacienți le experimentează atunci când vin la dentist.

inhalosedare-2z9jybl9ig2vdqkw53al1c

Ce înseamnă mai precis inhalosedarea? Metoda presupune administrarea unei cantități de protoxid de azot (denumit popular gaz ilariant) prin intermediul unei măști speciale ce este conectată la un aparat și fixată etanș la nivelul nasului.

Pacientul va simți un nivel de relaxare mai mare față de starea sa naturală, va putea răspunde la comenzi, nu va avea modificări de ventilație și va rămâne conștient pe tot parcursul intervenției medicale.

Beneficiile acestei noi metode, de care puteți beneficia la clinica stomatologică Oral-Dent, sunt evidente: pacientul va fi mult mai calm, va experimenta o stare de bine atunci când vine la dentist și, cu siguranță va reveni pentru controale periodice, atât timp cât este conștient că orice procedură stomatologică, oricât de complicată, nu îl va traumatiza psihic și nu îi va produce stare de anxietate sau de frică. În acest fel, medicul dentist va putea depista din timp orice modificare la nivelul dinților și va putea trata din timp orice carie nou apărută, pentru a nu se ajunge la situații în care singura soluție rămasă pentru medic este extracția dentară.

Vă așteptăm la clinica Oral-Dent, unde puteți beneficia de noua metodă de inhalosedare, pentru că ne dorim ca de pe ușa cabinetului să plece numai pacienți fericiți.

Oral-Dent, clinica ta de stomatologie, îţi pune la dispoziţie o gamă completă de servicii, prin intermediul medicului dentist Robert Sandu. Ne găseşti în București, sector 2, Str. Aurel Vlaicu nr. 158.

Vezi lista completă de servicii de stomatologie Oral-Dent.

Ne găseşti şi la Facebook.com/Clinica.Stomatologica.Oral.Dent