Urgente si Programari: 0726.18.12.75

Si dintii se pregatesc pentru scoala

Si dintii se pregatesc pentru scoala

Imediat începe noul an şcolar. Pe lângă haine şi rechizite, Oral-Dent vă recomandă să acordaţi atenţie şi danturii.

Preventiv, este indicat un control stomatologic, pentru a trata şi cele mai mici carii. În timpul şcolii, mai ales la începutul anului şcolar, dinţii sunt uşor ignoraţi. Intervine oboseala şi alimentaţia nu este bine controlată. Micile gustări dulci din pauza de masă pot să determine evoluţia unei carii dentare sau agravarea unei carii mici.

Atunci când se concentrează, mulţi copii îşi formează anumite ticuri. De exemplu, rod unghii, pixuri sau creioane. Dacă aceste ticuri evoluează timp îndelungat, mai ales în aceeaşi perioadă cu erupţia dinţilor, pot să cauzeze apariţia anumitor probleme în modul în care se aliniază dinţii. Este indicat să vă uitaţi uneori la copil în timp ce învaţă, pentru a descoperi aceste ticuri.

pregatire.dinti.scoala.articol

La şcoală se consumă multe dulciuri şi sucuri şi de multe ori periajul de seară este sărit.
În acest context cariile se dezvoltă cel mai uşor.

√ Sigilarea măselelor este cea mai bună metodă de prevenire a cariilor.

√ Evitaţi pacheţelele cu biscuiţi, ciocolată sau cornuri cu creme. Este indicat să se consume fructe după fiecare sandviș, deoarece astfel este stimulată secreţia salivară şi dinții sunt curățați (parțial).

√ Nu uitaţi de periajul de seară, este cel mai important!

———

Oral Dent Bucuresti

Oral-Dent, clinica ta de stomatologie, îţi pune la dispoziţie o gamă completă de servicii, prin intermediul medicului dentist Robert Sandu şi al medicului dentist Elena Culiţă. Ne găseşti în București, sector 2, Str. Aurel Vlaicu nr. 158.

Vezi lista completă de servicii de stomatologie Oral-Dent.

Ne găseşti şi la Facebook.com/Clinica.Stomatologica.Oral.Dent