Urgente si Programari: 0726.18.12.75

Top 5 alimente care îți curăță dinții

Top 5 alimente care îți curăță dinții

Dacă până acum în presa din România au apărut tot felul de articole care avertizează consumatorii de alimente asupra riscurilor la care dinții sunt supuși atunci când consumă diverse alimente, astăzi am hotărât să vă propunem un top al alimentelor care ne curăță dinții.

În plus, consumul acestor alimente îţi aduc şi nutrienţi importanţi pentru sănătatea ta generală.

 

 

Morcovul este unul dintre alimentele fără niciun fel de potențial periculos pentru dinți, mai mult el este recunoscut pentru proprietățile sale benefice.

Morcovii conțin vitamina A, de care este nevoie pentru smalțul dinților. De asemenea, consumul de morcovi stimulează procesul de salivare, despre care se știe că este pasta de dinți naturală a organismului.

 

Mărul a fost dintotdeauna o recomandare venită din partea tuturor medicilor stomatologi din lume. De unde și zicala: “An apple a day keeps the doctor away”. În traducere: Un măr pe zi, ține doctorul departe. Merele au rolul de a curăţa dinţii şi de a-i albi.

Astfel, consumul regulat de mere reduce riscul apariţiilor cariilor dentare şi diminuează nivelul de bacterii din cavitatea bucală. De asemenea, mărul este recunoscut pentru proprietăţile sale de întărire a gingiilor.

 

Pe lângă faptul că este un fruct extrem de gustos, ananasul include fibre, vitamine şi minerale. Ananasul conţine foarte multă vitamina C, care creşte imunitatea organismului.

De asemenea, consumul de ananas ajută la îndepărtarea petelor de pe dinţi.

 

 

Busuiocul este folosit în scop medicinal din vremuri străvechi, atât în stare naturală (crud), cât şi uscat. Atunci când este folosit crud poţi să ştii că foloseşti unul dintre cele mai bune antibiotice naturale şi vei reduce astfel numărul bacteriilor din gură.

Acestea pot provoca respiraţie urât mirositoare, carii, tartru şi chiar paradontoză. În schimb, dacă îl veţi folosi sub formă de infuzie sau decoct, preparat în apă rece şi veţi clăti gura, veţi obţine unul dintre cele mai bune remedii naturale contra petelor de pe dinţi.

 

Cei care sunt mari amatori de struguri albi trebuie să ştie că vor scăpa mult mai uşor de petele inestetice de pe dinţi, asta mai ales datorită acidului pe care aceştia îl conţin.

Universitatea din New York a făcut un studiu în acest sens şi a constat că fructele care ne curăţă dinţii cel mai eficace sunt strugurii. Aceştia au şi un efect remineralizant şi conţin vitamine din complexul B, K, C, A, dar şi potasiu, fosfor, magneziu şi siliciu.

Vă recomand însă, ca după consumul acestor alimente, care curăţă dinţii, să clătiţi energic cavitatea bucală cu apă din abundenţă.