Urgente si Programari: 0726.18.12.75

Top 5 alimente care ne pătează dinţii

Top 5 alimente care ne pătează dinţii

Dacă vă îngrijorează faptul că dinţii voştri sunt din ce în ce mai galbeni, e bine de stiut care sunt alimentele cu efect dăunator asupra dinţilor.

Aceste alimente nu trebuie evitate, ar fi absurd. Trebuie doar să tineti cont şi să vă spălaţi pe dinţi după ce le consumaţi. Dacă nu aveţi periuţă şi pastă de dinţi la îndemână, mâncaţi un măr sau nişte căpşuni, aceste fructe au efect de curăţare a dinţilor şi de eliminare a petelor. În cazul în care nu aveţi nici mere şi nici capşuni, beţi un pahar cu apa şi problema este rezolvată.

Iată mai jos alimentele care ne colorează puternic dinţii:

1. Sfecla

Sfecla conţine agenţi de colorare foarte puternici. În formă lichidă pătează cel mai rău, din cauza concentraţiei de coloranţi naturali. Periaţi-vă dinţii la o oră de la consumul de sfeclă sau suc de sfeclă pentru ca, astfel, petele să nu aibă timp să se formeze.

alimente-care-pateaza-dintii-ciocolata

2. Ciocolata

Din cauza conţinutului ridicat de cacao, ciocolata este un alt aliment care, în timp, va modifica nuanţa dinţilor sau îi va păta. Mai mult decât atât, ciocolata duce la carierea dinţilor din cauza cantităţii mari de zahăr pe care o conţine.

3. Fructele de pădure

Din păcate aceste fructe, care sunt recomandate pentru aportul lor de antioxidanţi şi vitamina C, conţin şi un colorant semi-permanent foarte puternic care pătează dinţii. Coacăzele, zmeura, murele şi afinele pătează dinţii mai ales dacă sunt consumate sub formă de suc. O variantă practică ar fi să bem sucurile din aceste fructe cu un pai. Având în vedere că fructele de pădure pot fi consumate doar într-o anumită perioadă a anului, ele nu reprezintă o ameninţare prea mare pentru dinţii noştri.

4. Citricele

Fructele precum lămâia, portocala şi grapefruitul, dar şi sucurile acestora, conţin acizi care erodează smalţul dintelui, rezultând decolorarea acestuia. Din păcate, nu se pot anula total daunele provocate de acizi. Este recomandat să limitam consumul acestor fructe la numai câteva pe săptămână.

Acidul conţinut de murături erodează smalţul, fiind principala cauză a îngălbenirii dinţilor.