Urgente si Programari: 0726.18.12.75

Uleiul de peste scade riscul de parodontita

Uleiul de peste scade riscul de parodontita

Uleiul de peste scade riscul de parodontita

Uleiul de pește scade riscul de parodontită.

Paradontita, inflamația țesutului din jurul dinților, afectează în zilele noastre mai mult de jumătate dintre adulți și poate provoca probleme cardiace sau chiar accidente vasculare cerebrale.

Pentru a evalua dacă suplimentarea alimentației cu ulei de pește reprezintă un tratament adjuvant pentru această boală, doctorul Alison Coates, împreună cu o echipă de cercetători de la Universitatea South Australia și cei de la Școala de Stomatologie din Adelaide, au combinat și analizat rezultatele a opt experimente efectuate pe oameni. Analiza acestor studii a arătat că există îmbunătățiri din punct de vedere clinic în fiecare dintre cazuri, însă în numai două dintre acestea au adus rezultate cu adevărat semnificative. În ambele experimente s-a folosit ulei de pește în combinație cu banala aspirină.

Chiar dacă acest lucru nu reprezintă o dovadă concludentă, aportul de ulei de pește este recomandat pentru beneficiile aduse din punct de vedere al sănătății dinților. Medicii stomatologi din întreaga lume atrag atenția că principalul factor ce poate determina apariția paradontozei este lipsa unei igiene orale adecvate. Parodontoza este o afecțiune care se manifestă prin inflamarea și înroșirea gingiilor, aceste simptome fiind însoțite de senzația de durere.

Vă recomand să vă asigurați că aveți un aport suficient de acizi omega-3 în dietă, pentru ca starea de sănătate să fie una bună. Peste tot în lume aceste tipuri de acizi grași sunt considerați a fi esențiali în alimentație, iar 500 de mg de acizi omega-3 ar fi cantitatea corectă pe săptămână, ceea ce ar însemna cam două mese cu pește gras pe săptămână.

Acizii omega-3 se găsesc în ton, halibut, somon, fructe de mare, dar și în semințe și nuci.

În momentul de față nu au fost descoperite pericole reale ale consumului de ulei de pește, însă la niveluri foarte ridicate de consum, oamenii pot întâmpina probleme de coagulare a sângelui, iar la un consum cu mult peste limită (doze foarte mari) ar putea apărea probleme la nivelul stomacului. În schimb, în cazul în care luați medicamente pentru subțierea sângelui, trebuie să consultați un medic înainte să începeți vreun tratament împotriva parodontitei.

–––

Oral Dent Bucuresti

Oral-Dent, clinica ta de stomatologie, îţi pune la dispoziţie o gamă completă de servicii, prin intermediul medicului dentist Robert Sandu şi al medicului dentist Elena Culiţă. Ne găseşti în Bucuresti, sector 2, Str. Aurel Vlaicu nr. 158.

Vezi lista completă de servicii de stomatologie Oral-Dent.

Ne găseşti şi la Facebook.com/Clinica.Stomatologica.Oral.Dent