Urgente si Programari: 0726.18.12.75

Vinul roșu este benefic pentru dinți

Vinul roșu este benefic pentru dinți

Toasting

Elementele antimicrobiene din vinul roșu ucid bacteria care produce cariile dentare.

În urmă cu câteva luni, oamenii de știință din Spania au descoperit că extractul din sămânța de strugure poate încetini dezvoltarea bacteriei, iar acum s-au decis să descopere dacă vinul dispune de aceleași proprietăți.

Potrivit celor de la Daily Mail, între 60 și 90 la sută din populația globului suferă de carii și boli gingivale. În cazul în care nu sunt tratate, aceste probleme pot duce la pierderea dinților, chiar atunci când bacteriile se adună și formează comunități, numite și „biofilme”, de care se scapă foarte greu.

Cercetătorii au crescut artificial mai multe culturi de bacterii similare cu cele întâlnite în cavitatea bucală, după care le-au înmuiat în vin roșu, în vin roșu fără alcool, în must și în apă cu etanol. Rezultatele au arătat că cele trei tipuri de vin au fost cele mai eficiente în uciderea bacteriilor.

Pe viitor s-ar putea ca acest studiu să îi ajute pe oamenii de știință pentru a crea apă de gură sau pastă de dinți care să conțină proprietățile antibacteriene ale vinului roșu.

Dar nu uitați, înainte să vă turnați un pahar de vin roșu pentru a confirma studiul, amintiți-vă că vinul roşu pătează dinţii.
———

Oral Dent Bucuresti

Oral-Dent, clinica ta de stomatologie, îţi pune la dispoziţie o gamă completă de servicii, prin intermediul medicului dentist Robert Sandu şi al medicului dentist Elena Sandu (Culiţă). Ne găseşti în București, sector 2, Str. Aurel Vlaicu nr. 158.

Vezi lista completă de servicii de stomatologie Oral-Dent.

Ne găseşti şi la Facebook.com/Clinica.Stomatologica.Oral.Dent