Urgente si Programari: 0726.18.12.75

Vitamina C pentru gingii sanatoase

Vitamina C pentru gingii sanatoase

O gingie sănătoasă are culoarea roz deschis şi o consistenţă fermă. Igiena gingivală este cea mai neglijată, deşi gingia protejează cel mai bine dinţii.

Sângerarea gingivală NU trebuie neglijată şi NU este normal să existe la periajul dentar. Ea reprezintă primul semn al inflamaţiei, îmbolnăvirii gingiei.

Datorită antioxidanţilor, vitamina C are un rol benefic asupra gingiilor. Persoanele cu deficit de vitamina C au gingiile de consistenţă moale, sângerează şi în stadiile avansate se pot pierde dinţii. În urma unui studiu publicat în „Journal of Periodontology”, s-a ajuns la concluzia că persoanele care consumă mai puţin de 60 mg de vitamine C pe zi, au fost mai predispuse la apariţia afecţiunilor gingivale.

vitaminaC.articol

Gingiile reflectă sănătatea organismului.

Gingiile reflectă sănătatea organismului. Orice deficit de vitamine sau afecţiune cronică afectează şi gingiile. De aceea este important să avem o dietă echilibrată.

Pentru gingii sănătoase, cel mai important este să avem o igienă corectă a gurii: periajul dentar să fie realizat corect, să se folosească apa de gură şi să se maseze gingiile.

———

Oral Dent Bucuresti

Oral-Dent, clinica ta de stomatologie, îţi pune la dispoziţie o gamă completă de servicii, prin intermediul medicului dentist Robert Sandu şi al medicului dentist Elena Sandu (Culiţă). Ne găseşti în București, sector 2, Str. Aurel Vlaicu nr. 158.

Vezi lista completă de servicii de stomatologie Oral-Dent.

Ne găseşti şi la Facebook.com/Clinica.Stomatologica.Oral.Dent