Urgente si Programari: 0726.18.12.75

Xilitolul ne protejeaza de carii

Xilitolul ne protejeaza de carii

Cu toții consumăm dulciuri, mestecăm gumă, cumpărăm bomboane, însă nu ne uităm niciodată ce conţin. Gustul dulce nu ne este dat doar de către zahăr, ci şi de diferiti substituenţi ai acestuia, care au o putere calorică mai mică. Unul dintre aceștia este xilitolul, un produs natural care se extrage din diferite fructe și legume, din lemn şi din porumb, cunoscut pentru efectele sale benefice asupra sănătăţii (comparativ cu alţi îndulcitori artificiali), fiind singurul care are şi acţiune cariostatică. Este utilizat în produsele de cofetărie, în pastele de dinţi, în apa de gură şi în guma de mestecat.

Iată câteva dintre motivele pentru care xilitolul protejează dinţii:

stimulează secreţia salivară, ceea ce aduce numai beneficii: curăţă dinţii, remineralizează smalţul şi creşte ph-ul.
Acest efect al xilitolului este foarte important în cazul cariilor incipiente şi al dinţilor sensibili, care au mici leziuni în urma unui consum ridicat de acizi

bacteriile nu îl pot metaboliza pentru a se hrăni, așa cum se întâmplă în cazul zahărului. Astfel, este blocată înmulțirea bacteriilor responsabile de apariţia cariilor.

inhibă aderenţa bacteriilor pe suprafaţa dintelui şi, în acest mod, se formează mai putină placă bacteriană. Atacul cel mai periculos al bacteriilor are loc imediat după ce se consumă dulciuri sau zahăr. Acesta este „meniul preferat”, care ajută la creşterea și înmulţirea bacteriilor şi la legarea acestora de suprafaţa dintelui. Le putem îndepărta prin menţinerea unei guri curate, lipsită de resturi alimentare, mai ales dulci. Prevenim astfel, în cel mai simplu mod, caria.

Este indicat să se folosească guma de mestecat cu xilitol mai ales după masă, în cazul în care nu ne putem spăla pe dinţi.

Sfat: citiţi de fiecare dată ce conţine fiecare gumă de mestecat sau bomboană şi alegeţi-le pe cele care conţin xilitol. Însă NU le consumaţi în cantităţi exagerate, deoarece au efect laxativ!

gum

Xilitolul protejeaza dinţii de atacul cariilor.

———

Oral Dent Bucuresti

Oral-Dent, clinica ta de stomatologie, îţi pune la dispoziţie o gamă completă de servicii, prin intermediul medicului dentist Robert Sandu şi al medicului dentist Elena Culiţă. Ne găseşti în București, sector 2, Str. Aurel Vlaicu nr. 158.

Vezi lista completă de servicii de stomatologie Oral-Dent.

Ne găseşti şi la Facebook.com/Clinica.Stomatologica.Oral.Dent

Vezi prezentarea video a Clinicii Oral-Dent